تعریف نقل قول
زمانی از نقل قول می توان استفاده کرد که یک نوشته و گفته را چه بلند و چه کوتاه بدون تغییر در مقاله و تحقیقات خود بیاوریم.
لازم به ذکر است طول یک نقل قول نباید بیش از اندازه بلند باشد، زیرا به طور کلی نقل قول تفکر و ایده متن اصلی را نشان نمی دهد، بنابراین بهتر است نقل قول ها کوتاه نوشته شود.
تعداد نقل قول هایی که می توانید در متن بیاورید کاملا بستگی به موضوع مقالات شما دارد برای نمونه در مقالات علمی بهتر است استفاده از نقل قول را به حداقل برسانید اما در متون هنری یا شاخه های رشته انسانی، استفاده از نقل قول برای ارائه یک متن عالی الزامی است. به طور کلی اگر با اعداد و آمار و رشته های مهندسی سروکار دارید نباید بیش از حد از نقل قول استفاده کنید اما اگر با کلمات سروکار دارید، تا حد قابل قبول جایز است در متن خود ازنقل قول استفاده کنید.
در حالت کلی بیش از10 درصد متن را نباید نقل قول تشکیل دهد.
استفاده از نقل قول در نگارش یک مقاله
اکثر نویسندگان برای نوشتن مقاله های علمی یا نوشته های دانشگاهی، اطلاعات به خصوصی را از منابع موجود در اینترنت و سایت های مختلف با نوشته های تحقیقات خود ترکیب می کنند؛ در این مواقع به منظور پیشگیری از سرقت ادبی استفاده از نقل قول می تواند عملی هوشمندانه باشد.
در چه مواردی استفاده از نقل قول الزامی است:
- برای تعریف یک مفهوم دقیق استفاده از نقل قول امری واجب است.
- زمانی که پارافریز منجر به کاهش کیفیت نوشته یا ایده اصلی شود میتوان از نقل قول استفاده کرد.
- برای ارائه مدرک یا حمایت از یک ایده و نظریه استفاده از نقل قول امری ضروری است.
- زمانی که قصد دارید سبک و لحن نویسنده را حفظ کنید عینا همان جمله را به صورت نقل قول می توانید بیان کنید.
سرقت ادبی یعنی چه؟
سرقت ادبی به معنای انتشار گفته ها و عقاید دیگران با نام خود می باشد؛ به عبارتی یعنی اطلاعات و تحقیقات دیگران را بدون ذکر منبع در تحقیقات خود به کار ببریم که برخی مسئولین برای این عمل جرم سنگینی را در نظر گرفته اند. درنتیجه لازم است در صورت استفاده از گفته های دیگران، آن اطلاعات را داخل نقل قول قرارداد.
ممکن است در برخی مواقع بدون آنکه قصد داشته باشید مرتکب سرقت ادبی بشوید برای اینکه از این خطر به دور باشید، توصیه می شود از نرم افزار “رفع سرقت ادبی” استفاده کنید.
پس از آنکه نوشته هایتان را در این نرم افزار وارد کردید، فرآیند مقایسه شروع می شود و در آخر بخش هایی که به متون دیگر شباهت دارد برای شما به نمایش گذاشته می شود و میتوانید به اصلاح آن قسمت ها اقدام کنید.
تعریف پارافریز و اهمیت آن
اصطلاح پارافریز یعنی تغییر واژگان و عبارات یک متن. به عبارتی یعنی درک خود را از متن اصلی بدون هیچ گونه تغییر بازنویسی کنید.
انتقال مفهوم و پیام محتوا بسیاربا اهمیت است، بنابراین پارافریز چیزی جز استفاده از مترادف کلمات برای بازنویسی کردن یک متن نیست.
از پارافریز در منابع خبری مانند روزنامه، فیلم های مستند و یا حتی کتب ادبی نیز استفاده می شود. زمانی از بازنویسی در فرهنگ معاصر استفاده می شود که قصد داریم یک شعر یا داستان قدیمی را به زبانی ساده تر بیان کنیم برای مثال در نمایشنامه های شکسپیر پارافریز دیده می شود.
در واقع پارافریز یک روشی است که به منبع متن اصلی بدون اشاره مستقیم ارجاع داده می شود. زیرا اگر عینا همان کلمات را در متن بازنویسی شده بیاوریم، سرقت ادبی انجام داده ایم و به نوعی کپی برداری صورت گرفته است بنابراین پارافریزاز بروز این مشکلات جلوگیری می کند.
برای استفاده از پارافریز می بایست بسیار به متن اصلی مسلط بود و همچنین نیاز شدیدی به خلاقیت و هوش بالا نیاز دارد؛ به طور کلی باید هدف اصلی از متن اولیه را درک و سپس آن را به شکل متفاوت و با خلاقیت بالا بیان کرد.
- در هنگام استفاده از پارافریز،اضافه کردن مطلبی بیش ازحدی که در متن اصلی آورده شده است به شما اجازه داده نمی شود و در عین حال هیچ نکات و ایده اصلی نباید در بازنویسی نباید حذف شود.
انواع مختلف پارافریز یا بازنویسی
- تغییر در اقسام کلمات: به طور کلی اقسام کلمه در بازنویسی تغییر می کند. به عنوان مثال ممکن است در بازنویسی قید به صفت تبدیل شود یا افعال و اسم ها عوض شوند.
- تغییر در ساختاردستوری جملات: در بازنویسی کردن این احتمال وجود دارد که جملات معلوم به مجهول یا مجهول به معلوم تبدیل شوند.
- کاهش پاراگراف ها و جزئیات: در مواقعی که جملات و پاراگراف ها پیچیده هستند میتوان بخشی از جملات را حذف کرد و مفهوم جمله را به شکلی واضح تر و روان تر بیان کرد.
آموزش گام به گام استفاده از پارافریز:
- مطالعه چندین باره متن اصلی
- یادداشت برداری از مفاهیم و عبارات اصلی
- نوشتن اصطلاحات ضروری در متن بازنویسی شده
- بازنویسی بدون مراجعه به متن اصلی
- مقایسه نوشته ی خود با متن اولیه (در صورت وجود شباهت، از تغییر جملات غافل نشوید.)
- و در آخر اشاره به منابعی که از اطلاعات آن استفاده کرده اید الزامیست.
پارافریز وخلاصه نویسی چه تفاوتی با هم دارند؟
خلاصه نویسی نیز همانند پارافریز به بازنویسی یک متن می گویند. اما بین این دو تفاوت هایی وجود دارد. برای مثال در پارافریز اطلاعات دقیق و با جزئیات ریز تری نوشته می شود حال آن که در خلاصه نویسی تنها یک مفهوم کلی از متن اصلی بیان می شود.
در پارافریز به صورت دقیق همان نوشته اما با کلمات مترادف بازگو می شود ولی در خلاصه نویسی تنها نکات اصلی به صورت خیلی کوتاه بیان می شود.
پارافریز و نقل قول کردن چه تفاوتی با هم دارند؟
در نقل قول جملات و عبارات یک شخص بدون هیچ تغییر و دستکاری در مقاله ذکر می شود در صورتیکه در پارافریز جملات متن اصلی با کلمات مترادف به نحوی دیگر بیان می شود.در واقع پارافریز نشانگر این است که نویسنده دوم متن اصلی را به خوبی درک کرده و سپس با ذوق نویسندگی خود متنی با همان محتوا نوشته است.
و در انتها:
پارافریز برای نویسندگان مقاله و خبرنگاران بسیار پرکاربرد است و چنانچه با هوش و خلاقیت بالا انجام شود حق نویسنده اصلی پابرجا می ماند و سرقت ادبی صورت نمی گیرد. از آنجائیکه بازنویسی یک عمل بسیار حساس است چنانچه از جزئیات آن آگاه نباشید ممکن است منجر به متهم شدن نویسنده دوم شوید.
در صورتی که نیاز به بازنویسی مقالات خود دارید میتوانید کار خود را به تیم دارالترجمه نیک بسپارید و با بهترین کیفیت فایل بازنویسی شده مقاله خود را تحویل بگیرید.