مقالات, عمومی

جملات معلوم و مجهول در انگلیسی

تعریف جملات معلوم

ساختار معلوم ساختاری است که در آن فاعل یا کننده کار در آن واضح و روشن ذکر شده است. به عنوان نمونه:

  • علی به مدرسه رفت.
  • She studies English.

همانطور که درجملات فارسی و انگلیسی بالا می بینید فاعل ( علی، She ) که کننده کار هستند کاملا واضح در جمله قید شده است .

تعریف جملات مجهول

اگر بخواهیم تعریفی برای جملات مجهول ارائه دهیم میتوانیم این طوربگوییم که جمله مجهول جمله ای است که فاعل یا کننده کار در جمله به هر دلیلی ذکر نشده است. برای درک بهتر فرمول ساختار مجهول در زبان انگلیسی به این صورت است:

to be + p.p قسمت سول فعل

به عنوان مثال:

  • سعید در خیابان دیده شد.
  • Eiffel Tower was built at the beginning of the twentieth century.

جملات معلوم و مجهول در انگلیسی

استفاده از جملات معلوم و مجهول

در نگارش مقالات و یا متون علمی، استفاده از لحن معلوم و مجهول بسیار اهمیت دارد. همانطور که میدانید در زبان انگلیسی زمانی که مفعول، در جایگاه نهاد جمله قرار می گیرد، به صورت کلی جمله لحن مجهول به خود می گیرد و زمانی که فاعل در جای خود به عنوان کننده ی کا ر باشد جمله معلوم می شود.

برخی محققان بر این عقیده هستند که لحن مجهول، نوشته ی متن اصلی را برای خواننده حوصله سر بر می کند و همچنین ممکن است باعث ابهام در تشخیص کننده کار شود  و خواننده ایده اصلی متن را متوجه نشود.

براساس تحقیقات انجام شده، بهتر است زمان افعال و لحن آن ها کاملا معلوم باشد؛ بنابراین توصیه می شود یک تعادلی بین استفاده از جملات معلوم و مجهول وجود داشته باشد تا خواننده از مطالعه مقاله دچار سردرگمی نشود و در انتها لذت کافی را ببرد.

اساتید زبان و ادبیات فارسی براین عقیده هستند که چیزی به نام ساختار مجهول در زبان فارسی ما وجود ندارد و می گویند تا جایی که امکان دارد باید از ساختار معلوم استفاده شود.

ساختار مجهول بر روی مفعول جمله تاکید دارد؛ همان طور که پیداست ساختار مجهول در زبان های انگلیسی و فرانسوی هیچ علامتی ندارد اما در زبان فارسی مفعول نشانه ” را ” را با خود به همراه دارد و به طور کلی ساختار مجهول رنگ و بوی ادبیات فارسی را ندارد و از لحاظ دستوری هم ممکن است مشکلاتی را در انتقال مفهوم جمله به خواننده به وجود بیاورد؛ در واقع بهتراست برای استفاده از ساختار مجهول اطلاعات کاملی را درباره ی ابتداو انتهای جمله داشته باشیم.

البته ناگفته نماند برخی محققان برای پنهان کردن مشکلات و ضعف های تحقیقات خود به شدت طرفدار ساختار مجهول هستند و از این جملات در مقالات خود استفاده می کنند.

نحوه مجهول کردن یک جمله:

در زبان فارسی دو نوع فعل داریم؛ یکی فعل لازم و دیگری فعل متعدی.

فعل های متعدی برای تکمیل شدن معنایشان الزامی است که مفعول در جمله قرار بگیرد. مانند جمله: ” پیتزا را خوردم ” که فعل متعدی دارد اگر مفعول حذف شود با این عبارت که ” چه چیزی را خوردی؟ ” مواجه می شویم؛ اما اگر بگوییم ” رفتم ” چون فعل لازم است، سوال ” چه چیزی را رفتی؟ ” معنایی ندارد.

بنابراین نتیجه می گیریم که فعل لازم را نمی توان به ساختار مجهول تبدیل کرد چون مفعول ندارد پس نمی توان جمله مجهول بسازیم.

در زبان انگلیسی جملات را می توان به راحتی به دو وجه معلوم و مجهول نوشت. و تنها کافی ست از ساختاری که در بالا گفتیم استفاده کنیم

به عنوان مثال:

وجه معلوم The dog chased the ball

وجه مجهولThe ball was chased by the dog

جملات مجهول انگلیسی

تفاوتی که ساختار معلوم با مجهول دارد:

جملات معلوم اغلب ساختاری کوتاه و بسیار واضح و ساده دارند و استفاده از ساختار معلوم در نگارش یک متن یا در هنگام  ترجمه تاثیر به سزایی در روانی متن و درک بهتر آن نوشته دارد؛ در اکثر مجلات علمی از ساختار معلوم در نوشته های خود به کار میبرند زیرا مطالب با صراحت و سادگی بیان می شوند.

اما استفاده از ساختار مجهول منجر به ایجاد جملات طولانی و پیچیده ای  می شود که انتقال مفهوم را به خواننده دشوار می کند و ابهاماتی را در ذهن خواننده به وجود می آورد، بنابراین به کار بردن جملات معلوم چاره این چنین مسائل است.

دلایلی که هنوز هم ساختار مجهول  مورد استفاده قرار می گیرد چیست؟

در واقع نمیتوان از مزایایی که ساختار مجهول دارد چشم پوشی کرد به عنوان مثال:

  • ساختار مجهول بر کار انجام شده تاکید دارد و به طور دقیق  هدف اصلی را بیان می کند.
  • برای نگارش مقالات علمی بهتر است تا حد امکان کمتر از ضمیر استفاده شود،بنابراین ساختار مجهول این امکان را فراهم می کند که ضمایر شخصی از جملات حذف شود.
  • طبق برخی استدلال ها، جملات مجهول دقیق تر و با صداقت بیشتری بیان می شوند و همچنین جدای از اینکه چه کسی کاری را انجام داده، بر روی کار اصلی تمرکز دارد و در نتیجه اعتبار بیشتری دارد.
  • همچنین جملات مجهول در یک متن علمی و تحقیقاتی، ساختار کلی کنترل شده و منسجم تری را به وجود می آورد.

در مواقعی استفاده از جملات مجهول تنها راه منطقی برای انتقال مفاهیم به خواننده است، زیرا گاهی فعل ناشناخته یا بی ربط است و یا گاهی فاعل قابل شناسایی نیست، به همین علت چاره کار تنها استفاده از ساختار مجهول است. اما لازم به ذکر است استفاده کامل از جملات مجهول در مقالات به هیچ وجه صحیح نیست، و  تنها به عنوان یک اصل ضروری برای ساختار کلی متن به حساب می آید.

می توان نتیجه گرفت ساختار معلوم همواره مناسب تر و استفاده از آن ترجیحا قابل قبول تر است.

نتیجه گیری:

استفاده از وجه معلوم و وجه مجهول برای نوشتن مقالات علمی و آکادمیک با در نظر گرفتن اینکه در چه بخشی از جمله می خواهید تاکید کنید از اهمیت بالایی برخوردار است. اما همانطور که گفتیم عدم استفاده از وجه مجهول بسیار انتخاب بهتری است. سعی کنید در ابتدا از وجه معلوم استفاده کنید و اگر چنان چه جملات در ساختار مجهول بهتر بود می توانید از این نوع ساختار نیز استفاده کنید.

در این مقاله به بررسی ساختار جملات معلوم و مجهول پرداختیم امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *