چینیها علاقه زیادی به اینترنت وشبکه های اجتماعی دارند.امروزه در چین، شبکه های اجتماعی ابزارهایی برای تبادل نظر، تبلیغات و رشد کسب و کارها به شمار می روند. از آنجایی که شبکه های اجتماعی خارجی در چین فیلتر هستند و دسترسی به اینترنت جهانی با محدودیت روبه رو است، چینیها از شبکه های اجتماعی بومی شده و داخلی استفاده می کنند. با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی برخی از اپلیکیشن های محبوب در چین بپردازیم.
۱. اپلیکیشن محبوب وی چت
وی چت ازمهمترین شبکه های اجتماعی چین به شمار می رود، این برنامه امکانات زیادی دارد که به کاربران اجازه می دهد برای مدیریت امور زندگی روزمره از آن استفاده کنند، امکان هایی مانند سفارش آنلاین غذا، رزرو بلیط، سرمایه گذاری، پرداخت قبوض، انتقال پول یا به اشتراک گذاری فیلم و عکس و غیره. اکنون حدود یک میلیارد کاربر از این برنامه استفاده می کنند. وی چت امکانات بیشتری نسبت به اپلیکیشن های چت غربی در اختیار کاربرانش قرار می دهد، چرا که طراحی و امکانات آن ترکیبی از اپلیکیشن های WhatsApp ، Facebook ،Instagram و Skype می باشد. در WeChat انواع مختلفی از حساب ها وجود دارند که افراد می توانند بسته به نیاز خود آن ها را ایجاد و فعال کنند. عمدتا حسابهای شخصی توسط افراد مورد استفاده قرار می گیرد، درحالیکه صاحبین کسب و کارجهت برقراری ارتباط با مشتریان خود و ارسال اطلاعات تبلیغاتی، امکان ایجاد حسابهای رسمی را دارند. در کل این اپلیکیشن سبب تسریع روابط صاحبین کسب و کارها و مردم عادی می شود.
۲. اپلیکیشن ویبو
ویبو میتواند نسخه چینی توئیتر تلقی گردد. این شبکه غالبا جهت اشتراک متن، فیلم، عکس و یا شرکت در انجمنهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. کاربران با استفاده از Weibo میتوانند فیلمها ، تصاویر و gifهای مورد نظرخود را بارگذاری کنند. همچنین، آنها امکان دنبال کردن افرادی را که محتوای دلخواه آنهارا تولید می کند دارند. آنها می توانند پستهای افراد را بخوانند، آنها را لایک کرده و با سایرین به اشتراک بگذارند. تاکنون حدود ۶۰۰ میلیون کاربر در حال استفاده از این اپلیکیشن ویبو هستند. ازآنجایی که Weibo یک اپلیکیشن وبلاگ نویسی تلقی می شود، منبع بزرگی از محتوای اطلاعات را در اختیار دارد. داشتن حساب Weibo به شرکت ها، سازمان ها و افراد مشهورکمک می کند تا بتوانند با مشتریان، طرفداران و تحسینکنندگان خود ارتباط برقرار کنند. بهغیراز موارد ذکر شده، شرکتها میتوانند برای افزایش سطح تعامل با مشتریان خود، صفحات جدیدی در این برنامه ایجاد کرده تا کاربران بتوانند در آن دربه تعامل و بحث و گفتگو بپردازند.
۳. اپلیکیشن دویین
دویین ستاره نو ظهوررسانه های اجتماعی چینی و جایگزین تیک تاک است. این برنامه به اشتراکگذاری ویدئو اختصاص یافته است و بستر مناسبی برای تبلیغات شرکتهای تجاری فراهم کرده است. دوین برنامهای است کاربردی برای ساخت، ویرایش و اشتراک گذاری کلیپهای کوتاه ویدیویی، این اپلیکیشن قابلیتهایی مشابه با برنامه محبوب تیک تاک دارد. در این اپ کاربران میتوانند ویدیوهای خود را به شکل زنده به همراه موزیک پس زمینه استریم کرده و با افزودن فیلترهای جذاب و بامزه، کلیپهای متفاوت و جذابی بسازند. درقسمت استریم ویدیو، امکان فعال سازی بخش “پرسش و پاسخ” جهت افزایش تعامل با دنبال کنندهها نیز وجود دارد.این برنامه در واقع تیک تاک چینی محسوب میشود اما در قسمت هایی تفاوتهایی با تیک تاک دارد. مدت زمان کلیپهای ویدیویی در برنامه Douyin مشابه تیک تاک بوده و پانزده ثانیه است ، اما وجه تمایز دویین در اختیار داشتن افکتها و فیلترهای متعدد می باشد. ارتباط مستقیم با مشتریان ازعوامل مهمی است که نقش ویژه ای در موفقیت تجاری دارد. دارا بودن قابلیت پرسش و پاسخ در لایو استریم، از ویژگی های مهمی است که به یاری افرادی می شتابد که برای تبلیغ و گسترش حرفۀ خود در این برنامه فعالیت می کنند.
۴. اپلیکیشن ژیهو
ژیهو نیز برنامهای نوظهوری است که نسخه چینی وبسایت Quora به شمار می رود. بیشتر کاربران آن را چینی های تحصیل کرده تشکیل می دهند و به پرسشهای مختلف کاربران پاسخ داده میشود.
۵. اپلیکیشن بایدو تیبا
این اپلیکیشن بزرگترین بستر ارتباطی در چین می باشد که شرکت سازنده موتور جستجو Baidu آن را ارائه کرده است. این اپ در واقع، انجمن بحث و گفتگویی مبتنی بر کلمات کلیدی می باشد که کاربران امکان جست و جوی اطلاعات مورد نظر خود از طریق نوار جستجو اطلاعاتی را دارند. دراین تالار گفتگو درمورد موضوعات مختلفی مطلب ارائه شده است. اگر بخواهیم آن را با چیزی در غرب مقایسه کنیم ، احتمالا مشابه Reddit می باشد. این انجمن می تواند بستر تعاملی مناسبی برای افراد با مشاغل مختلف باشد.
۶. اپلیکیشن Momo یا همان تیندر چین
برنامه ی تیندر از برترین و مشهورترین اپلیکیشنهای دوستیابی در چین است که بر مبنای موقعیت مکانی کاربران برایشان امکان دوستی و آشنایی با سایرین را فراهم می کند. در دنیای امروز، افراد روش های متفاوت تری را برای ملاقات شریک عاطفی شان انتخاب می کنند. اپلیکیشن های متفاوتی بدین منظور طراحی شده اند تا افراد بتوانند به صورت آنلاین با فرد دیگری آشنا شده و وارد رابطه شوند. یکی ازاین اپلیکیشنهای چت و برنامه دوستیابی در چین Momo است. این برنامه به کاربران این امکان را می دهد تا بر حسب فیلتر های علاقه و موقعیت مکانی مدنظر با افراد با ویژگی های مدنظرشان ارتباط برقرار کنند.
۷. اپلیکیشن MaiMai
این شرکت با ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار، در سال 2013 در پکن تأسیس شد. معنی لغوی این اپ در زبان چینی اتصال می باشد.این اپلیکیشن ورژن چینی لینکدین بوده و یک پلتفرم حرفهای میان شبکههای اجتماعی است. دراین برنامه، افراد می توانند اطلاعات مختلفی در مورد شغل خود و سایرین پیدا کنند، با همکاران و مدیران خود در سایر نهادها ارتباط برقرار کنند و در مسائل مختص حرفه خود با سایر متخصصان به بحث و گفتگو بپردازند. همچین افراد می توانند از موقعیت های کاری جدید مطلع شده و برای کار درخواست دهند. با وجود جمعیت زیاد در کشور چین و محدودیت دسترسی به اینترنت جهانی در این کشور، طبیعی است که بسیاری از اپلیکیشنهای چینی در صدر اپلیکیشن های دانلودشده فروشگاههای موبایل قرار بگیرند. در این مقاله سعی داشتیم تعدادی از مهم ترین اپلیکیشن های کاربردی در چین را به شما معرفی کنیم.