مقالات, عمومی

مهمترین اصول نگارش رزومه حرفه ای

تمام افراد پس از اتمام تحصیلات خود جهت یافتن یک شغل مناسب نیاز به داشتن رزومه ای برای معرفی خود به سازمان ها و نهاد های مختلف دارند.

اهمیت این موضوع تا جایی است که اگر توانایی های شخص به درستی اعلام نشود، شغل مورد نظر از دست رفته است.

برای نگارش یک رزومه ی حرفه ای لازم است یک سری نکات را دانست و مطابق با آن رزومه ای حرفه ای را تنظیم کرد.

چگونه می توان یک رزومه حرفه ای نوشت؟

  • در قدم اول اطلاعات شخصی و راه ارتباطی می بایست ذکر شود. برای مثال در این قسمت نام و نام خانوادگی، میزان تحصیلات، آدرس محل سکونت و همچنین راه های ارتباطی مانند شماره تماس یا آدرس ایمیلی که همیشه با آن در دسترس هستید لازم است نوشته شود. از شرح جزئیات اطلاعات شخصی خودداری نمائید زیرا تنها آوردن موارد کلیدی کفایت می کند.
  • در قدم دوم توانایی های شخص بر اساس شغلی که مد نظراست می بایست شرح داده شود. با این عمل می توان پی برد که آیا شما واقعا مناسب این شغل هستید یا خیر و اگر لازم است در کلاس های مختلفی دیگری برای بالا بردن توانایی و دانش شرکت کرد را می توان برای آن ها اقدام کرد.
  • شرح مهارت های فنی و تخصصی نیز از مواردی الزامیست که باید در رزومه قید شود. تا جای ممکن بهتر است اطلاعات مرتبط به مهارت های ریز و با جزئیات دقیق نوشته شود. این قسمت می تواند شامل کار با شبکه های اجتماعی، برنامه نویسی کامپیوتری و دانستن دانش زبانی دیگر باشد.
  • در مرحله ی بعدی می بایست تجربیات کاری خود را در ۱۵ سال گذشته ذکر کرد. از آخرین جایی که شروع به کار شده شروع و یکی یکی به ترتیب قید کنید . اگر فرد به تازگی فارغ التحصیل شده باشد می بایست دوره های کار آموزی را ذکر کرد.

برای هر سابقه شغلی در رزومه لازم است چه نکاتی نوشته شود:

  1. نام شرکت و بهتر است آدرس وب سایت شرکت نیز نوشته شود.
  2. عنوان شغلی که به آن مشغول بوده اید را ذکر کنید.
  3. تاریخ شروع و پایان کار که این اطلاعات می بایست بسیار دقیق ذکر شود و شامل ماه و سال می باشد.
  4. شرح شغل از موارد بسیار مهم است، در این قسمت باید لیست کار هایی که برعهده شما بوده است را با دقت و با جزئیات بیان کنید. اگر کار خاصی برای شرکت و یا آن سازمان انجام داده اید مانند سود آوری و یا برنامه های تبلیغاتی بهتر است به روشنی به آن اشاره کنید.

در مواقعی ممکن است یک مدت زمان کوتاهی را به صورت پروژه ای برای شرکتی کار کرده باشید، شرح این موارد هر چند ریز می تواند توانایی های شما را بالا ببرد.

در قسمت مهارت های فنی و یا توانایی های کلیدی رزومه به چه مواردی باید اشاره کرد:

رزومه حرفه ای باید شامل لیستی از توانایی ها و مهارت های تحصصی شما باشد. در این قسمت باید به درستی نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی و مطابق با این اطلاعات در رزومه تنظیم کرد. حتی بهتر است توانایی هایی که مطابق با شغل مورد نظر نیست هم آورده شود البته نباید زیادی این مهارت ها بی ربط باشد تا حوصله کار فرما از مطالعه ی آن سر برود، تا جایی که شانس بیشتری را برای استخدام شما فراهم کند لازم است ذکر شود.

به طور کلی در این قسمت باید موارد زیر را در لیست خود بنویسید:

  1. توانایی کار با نرم افزار های ماکروسافت آفیس مانند: ورد، اکسل، پاورپوینت و …
  2. زبان های برنامه نویسی
  3. توانایی کار با ابزار های حسابداری
  4. داشتن دانش کافی و یا تسلط به زبان های مختلف دیگر مانند: زبان انگلیسی، فرانسوی و …

در سوابق تحصیلی رزومه چه مواردی باید نوشته شود:

در این بخش نیاز است تنها آخرین مقطع تحصیلی را ذکر کنید. از آوردن معدل خود بهتر است خودداری کنید زیرا این کار تنها در صورتی که برای دست یابی به شغل مورد نظر تاثیر گذار باشد لازم است ذکر شود.

همچنین توصیه می شود اگر به موفقیت های علمی، جوایز علمی رسیده اید و یا مقالات چاپ شده ای دارید در این قسمت بیان کنید تا از دید کار فرما شما یک فرد با دانش بالا به حساب بیایید.

نکات مهم دیگری که لازم است در نگارش رزومه حرفه ای به آن توجه شود به شرح زیر است:

  • رزومه حرفه ای می بایست دارای فونت های خوانا و بسیار ساده باشد لذا از فونت های بسیار درشت یا ریز استفاده نکنید. بهتر است برای عنوان ها از فونتی با سایز ۱۶ یا ۱۸ و برای متن اصلی از سایز ۱۲ و یا ۱۴ استفاده شود.
  • همچنین مورد دیگری که باید رعایت شود این است که حتما از فرمت ورد یا پی دی اف استفاده کنید. زیرا فرمت پی دی اف  غیر قابل ویرایش است ترجیحا از فرمت برنامه ورد استفاده کنید.
  • رزومه باید دارای مشخصات تماس دو نفر دیگر نیز باشد که بتواند شما را به عنوان یک کارمند خوب و متعهد به کار تایید کند. می توانید شماره تماس کسانی را که قبلا برای آن ها کار کرده اید و شما را تایید می کنند در رزومه خود بیاورید.
  • در رزومه خود نیز می توانید عکس خود را ضمیمه فایل کنید. برای مثال اگر قصد فعالیت در یکی از شعبه های بانکی را دارید بهتر است عکسی مطابق با قوانین و شرایط کاری آن جا در رزومه ی خود قرار دهید.
  • استفاده از کلید واژه هایی که مطابق با شرح شغلی استخدام است بسیار می تواند در دست یابی به شغل مورد نظر کمک کننده باشد.
  • طول مناسب رزومه معمولا دلخواه است اما بهتر است بین یک تا دو صفحه باشد، این مقدار عموما بیشتر در بین رزومه ها دیده شده است و مطالعه را برای کارفرما کسالت بار نمی کند.

معرفی ابزارهای آنلاین برای نوشتن رزومه:

با پیشرفت اینترنت و استفاده مردم از فضای مجازی، یک سری ابزارهایی برای نوشتن رزومه های فارسی و انگلیسی وجود دارد که کار را برای کارجویان راحت تر کرده است.

دو سایت novo résumé و CVTemplateMaster با داشتن هزاران نمونه و قالب رزومه به شما برای نگارش رزومه ای حرفه ای کمک می کند.

و در انتها:

توصیه می شود پس از اتمام نگارش رزومه از فردی که اطلاعات و دانش بیشتری در این حوزه دارد کمک بگیرید و اگر لازم است مواردی را اضافه و حذف کنید بر روی رزومه اعمال کنید.

ما نیز در این مقاله سعی داشتیم شما را در نوشتن یک رزومه ی حرفه ای کمک کنیم.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *