مقالات, عمومی

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی ادامه تحصیل و ارتقا مدارک تحصیلی در کشور مقصد است. برای اخذ ویزای تحصیلی پذیرش از دانشگاه کشور مقصد بسیار مهم است. هر کشوری با توجه به قانون مهاجرت خود، هزینه های متفاوتی را برای اخذ ویزای تحصیلی درخواست می کنند.

ویزای دانشجویی، به دانشجویان این اجازه را می دهد که برای مدت ۱۲ ماه و یا بیشتر در خارج از کشور خود تحصیل کنند.

در واقع ویزای تحصیلی نوعی اجازه برای اقامت موقت در یک کشور  می باشد که امکان تحصیل، کار و زندگی را در آن کشور را به فرد دارنده ویزا می دهد که کشورهای مختلف قوانین متفاوتی برای صدور ویزای تحصیلی وضع نموده اند.

 

ویزای تحصیلی

طریقه اخذ ویزای تحصیلی :

ویزای آنلاین:

داوطلبان می‌توانند از طریق روش آنلاین اقدام به اخذ ویزای دانشجویی خود کنند. از طریق روش آنلاین باید تمام فرم‌های درخواستی را به‌درستی پر کرد و اسناد و مدارک لازم را بارگذاری کرد. هرچند بعد از درخواست آنلاین برای مصاحبه و ثبت بیومتریک باید به سفارت  مدنظر در کشور خود متقاضی مراجعه کرد( باید به سفارت مراجعه کرد) .

ویزای حضوری:

در فرآیند اخذ ویزا حضور متقاضی جهت دریافت فرم درخواست برای تکمیل جزئیات و ارائه مدارک الزامی است.

مرحله بعدی شامل پرداخت هزینه درخواست ویزا است. فرایند نهایی شامل مصاحبه و ثبت بیومتریک است. تعیین وقت مصاحبه، معمولاً به‌صورت آنلاین و از طریق رفتن به سایت سفارت موردنظر انجام می‌شود.

شروط گرفتن ویزای تحصیلی:

اداره مهاجرت هر کشوری تعیین کننده شرایط و ضوابط و قوانین گرفتن ویزای تحصیلی می باشد. دو اصل مهم گرفتن ویزای تحصیلی، کسب حداکثر نمره معدل و تمکن مالی شخص در پشتیبانی فرد در تمام مدت تحصیل می باشد.

معدل :

معدل حتما باید مورد تائید دانشگاه های کشور مقصد باشد. برای هر دانشگاه، معمولا برای پذیرش دانشجویان، باید نمرات به حد نصاب‌ برسد. این‌ها معمولا یا با آزمون ورودی کسب میشود و یا بر اساس تبدیل معدل و نمرات شما در آخرین دانشگاهی که تحصیل کرده اید میسر است .

پشتیبان مالی :

پشتیبانی مالی مهمترین فاکتور در درخواست ویزای تحصیلی می‌باشد

این مبحث برای افراد زیر18 سال با افراد بالای 18 سال متفاوت میباشد.

برای افراد بالای ۱۸ سال، مدارکی از قبیل سند ملکیت وحسابهای بانکی و… جز تمکن مالی فرد محسوب می شود. تمکن مالی ایشان باید تمامی هزینه های تحصیل و مخارج زندگی در کشور مورد نظر را پشتیبانی کند. برای افراد زیر ۱۸ سال، مدارک مالی سرپرست ایشان باید به حد نصابی باشد که تمامی هزینه های تحصیل و مخارج زندگی را تامین نمایید. برای افرادی که در کشور محل تحصیل، خانواده و بستگانی در این کشور دارند، می توانند از کمک های مالی آن ها برای تأمین مخارج تحصیل و زندگی خود استفاده کنند. البته در صورتی مقدور است که این افراد برای پشتیبانی کردن فرد اعلام آمادگی کنند.

لازم به ذکر است بعضی از دانشگاهها شرط سنی را برای پذیرش تحصیلی در نظر میگیرند و معتقد هستند که شخص نباید سن بالایی داشته باشد و به زبانی ساده تر نباید فاصله بین دوره فارغ التحصیلی و پذیرش در دانشگاه کشور مقصد زیاد باشد بسیاری از دانشگاهها برای تحصیلات تکمیلی اغلب شرایط سنی را راحت تر گذاشته اند .

مدارک لازم جهت گرفتن ویزای تحصیلی

هر کشوری، بسته به قوانین مهاجرتی خود، لیست خاصی از سندها را برای گرفتن ویزای تحصیلی از متقاضیان درخواست می کند. با این حال، یک سری مدارک را، به عنوان مدارک اولیه ویزای تحصیلی تعریف کرده است که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.

-پاسپورت معتبر:

پاسپورت ها، اولین و مهمترین گزینه برای سفر هستند. نکته ای که لازم است بدانید این است که، برای تحصیل در کشور های مختلف شرایط اعتبار گذرنامه ممکن است متفاوت باشد. ویزای تحصیلی بعضی از کشور ها تا پایان مدت اعتبار پاسپورت شما ، معتبر می باشند.

در ضمن شما باید در پاسپورت خود، حداقل دو صفحه خالی برای مهر زدن ویزا تحصیلی خود داشته باشید. توجه داشته باشید که در صورتی که هر گذرنامه منقضی شده دارید، باید ازتمام صفحات آن یک کپی تهیه کنید.

تایید دانشجو بودن :

اگر متقاضی دریافت هر نوع ویزای دانشجویی هستید، باید بتوانید ثابت کنید که شما یک دانشجوی ایرانی هستید که این امر اغلب با دریافت تائیدیه از موسسه آموزشی که در آن تحصیل میکنید امکان پذیر میباشد .

پذیرش تحصیلی:

نامه تاییدیه از دانشگاهی که از آن پذیرش تحصیلی گرفته اید را باید حتما ضمیمه مدارک تان داشته باشید .

گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه( دیپلم) به همراه ترجمه رسمی :.

گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه، مدرک دیپلم تان به همراه ترجمه رسمی آن را باید همراه با سایر مدارک به سفارت کشور مدنظرتان ارائه دهید.(زبان ترجمه مدارک هر کشوری با سایر کشورها متفاوت است. ابتدا اطلاع کسب کنید که کشور مورد نظر شما، مدارک را به چه زبانی درخواست می کنند)

 گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه رسمی)

 گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (به همراه ترجمه رسمی)

 فرم درخواست ویزا

 شناسنامه فرد متقاضی ویزا به همراه ترجمه رسمی و دو کپی از آن

گواهی پشتوانه ی مالی :

این گواهی می‌تواند به دو صورت به سفارت کشور مقصد ارائه شود:

روش اول ارائه گواهی پشتوانه ی مالی به ارزش اعلام شده توسط سفارت کشور مقصد.

روش دوم : یکی از بستگان متقاضی در کشور مقصد که در کل مدت زمان تحصیل توانایی پشتیبانی فرد را دارد، می تواند گواهی ضمانت و پشتیبانی را ارائه دهد.

 مدارک شغلی و یا سوابق شغلی (در صورت موجود بودن)

دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی( پرسنلی) 

انگیزه نامه (SOP)

انگیزه نامه، انگیزه و هدف شما برای تحصیل در کشور مورد نظر را اعلام می کند. این نامه می تواند هدف های بعد از اتمام تحصیل، هدف از تحصیل در کشور مقصد و مواردی این چنین را ذکر کنید.

زندگی نامه :

سرگذشت یا زندگی نامه شما، باید یک متن کامل در مورد نحوه زندگی تان از کودکی تا زمانی که درخواست ویزای تحصیلی می کنید (تا زمان حال ) باشد. این متن می بایست شامل کلیه کارهایی باشد که از کودکی انجام داده اید و تمام حرفه ها و تخصص هایی که یاد گرفته اید را، به طور کامل ذکر کنید .

مسلط بودن به زبان های بین المللی:

مدرک دیگری که بسیار مهم است، مدارک آموزش های زبان شما می باشد. مدرک زبان بین المللی یکی از مدارکی است که ارائه آن به سفارت کمک بسزایی به تسهیل فرایند صدور ویزا خواهد نمود. مدارک زبان گرچه معمولا برای دریافت ویزا ضروری نیستند اما به همراه داشتن آن ها می تواند بسیار مفید باشد.

به طور کلی شما باید با این مدارک به سفارت کشور مورد نظر خود اثبات کنید که به راحتی می توانید در این کشور با دیگران ارتباط برقرار کرده تحصیل کنید و بدون دردسر کار های روز مره خود را انجام می دهید. تسلط به زبان های بین المللی به طور معمول تاثیر به سزایی در گرفتن ویزا در دانشگاه کشور مقصد خواهد داشت .

، IELTS وPHD,TOFEL

به عبارتی اگر شما قادر نباشید بدون مترجم با افسر کنسولی ارتباط برقرار کرده و یا مکالمه کنید، درخواست ویزای تحصیلی شما رد می‌شود.

 

شرایط اخذ ویزای تحصیلی

توضیحات :

-اگر می خواهید با ویزای تحصیلی در کشور مقصد مشغول به کار باشید باید در اطلاع باشید شما مجاز هستید که در هفته۲۰ ساعت کار کنید. شما تنها در صورتی می توانید کار کنید که دوره تحصیلی شما آغاز شده باشد. این قانون نیز برای همراهان شما ممکن است اعمال شود .

– در صورتی که شما  همه مقدمات و ملزومات دریافت ویزای کشور مقصد را فراهم نمایید و دارای تمکن مالی خود و همراهانتان باشید، خانواده شما هم می‌توانند به همراه شما مهاجرت کنند.

– شما با گرفتن ویزای تحصیلی، می‌توانید در تمام طول دوره تحصیلی خود، در کشور مقصد اقامت داشته باشید و بر طبق قوانین مهاجرتی کشور مقصد پس از اتمام درس، دانشجویان بین المللی میتوانند برای مدت کوتاهی در آن کشور اقامت داشته باشند . البته بسته به قوانین هر کشوری، شما می‌توانید بین ۶۰ روز تا ۴ ماه اقامت داشته باشید. برخی از کشورها نیز همین زمان کوتاه را در اختیار فرد نخواهند داد .

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *